Monday, February 26, 2018

Second Pregnancy

Assalamualaikum everyone,

28 weeks 3D/4D scan

Alhamdulillah my 2nd pregnancy journey now approaching 29weeks. Sangat lain daripada first pregnancy.. this time around, tougher & harder. nak handle ayyash yg tengah nk grow up pastu nk handle pregnancy yg ni.. aduhai.. mencabar tp all under control as long his bapak still take part in this journey. HAVE TOO la kan.. haha. if not mau terkapai2 di udara dah.

Now dah masuk 3rd trimester, so dah start nk prepare barang2 untuk adik baby dah. last time masa ayyash exact 37weeks terus deliver.. so mgkin yg ni pun lebih kurang la kan.. +- 37w jgk mungkin..

Macam mana acceptant ayyash? hmm still xfaham lagi siapa "adik".. yela 7/3/2018 ni dia baru genap 2tahun. syukur la as planned mmg nk gap 2tahun setiap anak.. so my 2nd journey ni mmg betul2 gap 2tahun.. Ayyash tau bila tanya mana adik dia tunjuk perut.. cumanya xtau la kot bila adik kluar nnt.. dia mcm mana kan. hehe. hopefully ok2 saja.. moga dia senang nk adapt & blh kawan dgn adik dia.. hee..

kalini insyaAllah plan nk deliver dekat Rampai Puteri Medical Centre sbbnya Dr Zana Zalinda ada kat sana.. Beliau jgk yg sambut ayyash dlu.. sgt best & tenang je rasa masa tu.. so this time mmg decide nk dengan dia jgk.. dah set appointment dah.. so we'll see how nanti :)

K lah, now dah pukul 5.. today EL sbb ayyash xsihat sgt.. so xblh hantar taska la kan.. tp bila duk rumah tgk ok je.. kikiki.. alasan Umi nk EL & alasan ayyash xmau g school je la ni..

Till then...

With Love,

UmmiShidqi :)

Tuesday, September 19, 2017

UmmiAyus Healthy Journey

Assalamualaikum all! :) alhamdulillah harini diberi kesihatan lagi.. hee nampak sgt sblum2 ni xsihat sokmo kan. so just nk share sikit my future "healthy life" journey. nk kata nk kuruih xboleh sebab xselalunya jadi. hehe.. so i might change it to healthy la.. sedap sikit bunyi kan. kikiki. last few years before dapat #littlecaliphayyashshidqi , ayus ade buat yg sama mcm ni jugak and alhamdulillah dpt turun 7kg + time tu memang bulan Romadhon.. memang kejayaan sangat kot and pooff! ayyash pun ada lepas tu.. syukur.. salah satu cara nk preggy lepas lama ber-TTC kan :)

Credit to Google

Since 18/9/2017 mark my first week of journey. Exercise? memang lemau sangat2.. so ape ayus buat is, change the way of makan. both of us memang bawak bekal almost everyday and not so "eat clean" jugak.. just more on control potion. ayus di-inspired daripada kekni on how to loss weight and diet without having strict diet macam xmakan nasi ke, exercise extream or ape2 la yg buat diri ni xhappy and give up halfway.

Plan makanan :

  • mostly makanan yg mcm biasa just CONTROL POTION
  • control SUGAR INTAKE - which is selalunya xde issue pun tp still aware


I did googled home work out plan and pilih 1 ni  nampak mcm senang tapi ya ampun. peluh tiak wehh.. haha.. Thanks to the owner of this plan ye..

Credit to Google

So now ayus nk buat weekly tracking so that i can proof that i can do it:

*weight akan di ambil every monday morning each week

Week 1
18 September 2017- 24 September 2017

Weight : 62.3 kg

#UmmiAyusHealthyJourney

With Love,
UmmiAyyash :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Copyright to yusranorzan
Designed by UMIESUEstudio 2015